KSU - FORUM
Forum zespołu KSU
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
NOWA PŁYTA KSU
Autor Wiadomość
XAOS 
Administrator
PUNK'S NOT DEAD

Wysłany: Sro 12 Mar, 2008   NOWA PŁYTA KSU

KSU WYDAJE PŁYTĘ AKUSTYCZNĄ

Nikodem15 

Wysłany: Pon 17 Mar, 2008   

Jestem bardzo ciekaw tej płyty, po wypowiedziach Jasia i pozostałych można się spodziewać, że to będzie coś dszczególnego i pozytywne zaskoczenie. Z drugiej strony mam pewien niemska, że to znowu stare numery w nowych wersjach... Chyba juz wystarczy tych kompilacji...? Pocieszam się zapowiedzią całkowiecie premierowej płyty jesienią, mam nadzieje, że wszysko w tej kwestii pójdzie zgodnie z planem.

wodzu 

kolejna płyta akustyczna no ciekawe jak wyjdzie i jakie numery się na niej znajdą ;)
Fajną promocją tej płyty były by koncerty akustyczne w jakiś małych klubach to by były koncerty z klimatem;)
a co do nowej płytki która ma zostać wydana jesienią to nie umiem sie doczekać świezych nowych utworów:)

Little_Blondi_KSU 
Moderator Globalny

Nawijamy o tych płytkach i nawijamy... ah slinka wszystkim wkoło leci :-P ..
Dobry pomysł z tymi koncertami akustycznymi.. Takie to mają niezapomniany klimacik.. Strasznie ciekawa jestem tej płytki z nowymi numerami... i tak wierzę, że będzie zajebista.

KAjOpunk 
Chodnikowy Latawiec

w dniu premiery od razu ląduje u mnie na półce :D

Little_Blondi_KSU 
Moderator Globalny

ah.. nie tylko u Ciebie Kajo.. ja już czyszczę półeczkę, może jakiś czerwony dywanik pościele?.. hmm :-D

KAjOpunk 
Chodnikowy Latawiec

fajnie też by było jakby z okazji jubileuszu pojawiło się jakieś kolekcjonerskie wydanie dyskografii KSU

Little_Blondi_KSU 
Moderator Globalny

Oooo, super by było!.. Taki box z nagraniami itp.

wodzu 

taki box byłby fajny wiele kapel wydaje takie boxy poprawiajac jakoś dzwięku na płytce itp.
teraz taki fajny boks wydał KULT (3 pierwsze płyty)
wiec może i czas na KSU?

Nikodem15 

Nie tak dawno ukazały sie remastery Pod prąd i Ustrzyk, więc chyba jeszcze nie czas na taki box... Ale np. wydanie płyty z niepublikowanymi utworami czy też wersjami znanych akwałków, ktore nie weszły na płyty, to byłoby coś... Jest przeciez parę kawałków z lat 80 nie wydanych nigdzie, sa jakieś tam odrzuty z Ludzi bez twarzy, pewnie jeszcze jakieś nowsze wersje demo...

Nikodem15 

Nie tak dawno ukazały sie remastery Pod prąd i Ustrzyk, więc chyba jeszcze nie czas na taki box... Ale np. wydanie płyty z niepublikowanymi utworami czy też wersjami znanych akwałków, ktore nie weszły na płyty, to byłoby coś... Jest przeciez parę kawałków z lat 80 nie wydanych nigdzie, sa jakieś tam odrzuty z Ludzi bez twarzy, pewnie jeszcze jakieś nowsze wersje demo...

wodzu 

hmm :) ale zawsze Box ładniej wygląda na półce a pozatym kupno 3-ech płytek w boxie sie bardziej opłaca niż kupowanie każdej płytki z osobna.. :)

Arek

Czekam,czekam,na płytę,i na jakiś przeciek,może jest już znan data premiery tej płyty?

turas 
KULT

Na koncercie w Poznaniu Siczka coś tam powiedział o Jabol punku w wersji akustycznej, że ma być, ale nie wiem czy na poważnie mówił ;)
Też mam trochę wrażenie, że już starczy tych samych kawałków nagrywanych na nowo, całą sytuację jednak ratuje to że jest zamiar wydania kolejnej płyty na jesień już z nowym materiałem, o czym Nikodem15 wspomniał był.
Dobry jest pomysł, żeby wydać dotąd niepublikowane kawałki, to byłby rarytas. A co do boxa to nie wiem, chyba ciężko byłoby coś takiego wydać, bo poszczególne albumy wydawali różni wydawcy, chociaż nie wiem jak to tam prawnie wygląda, kto ma prawa itp. W każdym razie, to co wyszło oficjalnie, to posiadam już i na akustyczną płytę oczekuję. Fajnie byłoby, gdyby ktoś z zespołu się wypowiadał na tymże forum i rąbka tajemnicy fanom uchylił, prócz tego co już wiadomo, rzecz jasna :)

Nikodem15 

Wysłany: Wto 18 Mar, 2008   

Tak Turas, Siczka mówił to na powaznie. W artykule o KSU w "Gazecie Bieszczadzkiej" było wspomniane, że na płycie akustycznej znajdzie się 9 starych kawałków, w tym Jabol, Pod prąd, Moje Bieszczady i Za mgłą, a poza tym kilka nowych, w ym 2 z brzmieniem typowym dla KSU, których tytuły to Tylko honor oraz Wino, wino.

Odpowiedz do tematu